HomeNieuwsBrexit: hulp bij onzekere periode voor bedrijven

Brexit: hulp bij onzekere periode voor bedrijven

24 juni 2016

EVO en Fenedex gaan Nederlandse ondernemers assisteren bij de onzekere periode die is ontstaan nu het Verenigd Koninkrijk heeft besloten om uit de Europese Unie te treden. Dit maakten de ondernemersorganisaties zojuist bekend.

Onzeker
Omdat de uittredingsprocedure twee jaar kan duren en het onzeker is hoe een nieuw handelsakkoord tussen de EU of Nederland met het Verenigd Koninkrijk eruit komt te zien, blijft het de komende tijd onzeker wat de ‘Brexit’ voor Nederlandse ondernemers precies betekent. Volgens EVO en Fenedex doen bedrijven er daarom goed aan om zo snel mogelijk contact met hun Britse klanten en leveranciers op te nemen om zich ervan te verzekeren dat zij hun werkrelatie ook in de toekomst kunnen voorzetten.

Handelsakkoord
EVO en Fenedex denken bedrijven in de toekomst vooral te kunnen assisteren bij vragen over extra transactiekosten, extra papierwerk en ingewikkelder exportprocedures. Ondertussen gaan de organisaties zich inzetten voor de snelle invoering van een nieuw, verdergaand handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk.

Onderzoek
Vorige week bleek uit onderzoek van EVO en Fenedex nog dat twee op de drie Nederlandse bedrijven die in het Verenigd Koninkrijk actief zijn, verwachtten dat de Britten in de Europese Unie zouden blijven. Een derde van de ondervraagden vreesde wel voor de gevolgen van een Brexit.

Terug naar het overzicht
 • NL Exporteert: Download de app nu

  app screenshot 
   
  Download on the App Store Badge US-UK 135x40
   
  en app rgb wo 45