HomeOver FenedexWat we bieden

Wat we bieden

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

Op 1 januari 2017 fuseren de verenigingen Fenedex en EVO tot de vereniging evofenedex.Samen maken we ons sterk voor internationaal ondernemen én logistiek, twee onderwerpen die hand in hand gaan. Vanaf eind januari kunt u alle informatie over het lidmaatschap van evofenedex vinden op www.evofenedex.nl. Mocht u voor die tijd vragen hebben, willen we u vragen gebruik te maken van de contactlink.

 

Fenedex biedt de volgende diensten en producten aan:

 

icon_1 Kennis en advies over export en internationalisatie;
icon_1 Een actief en behulpzaam netwerk van leden en experts;
icon_1 Opleidingen en Trainingen voor medewerkers in de export;
icon_1 Juridische ondersteuning van onze huisjuriste;
icon_1 Exportnieuws op maat aangeboden;
icon_1 Vakpublicaties waaronder diverse checklists en Globe Magazine voor Internationaal Ondernemen;
icon_1 Evenementen om kennis op te doen en contacten te leggen;
icon_1 Onderzoek naar trends en opinies;
icon_1 Kortingen op exportgerelateerde diensten en producten.

   

  icon_1 Het kennis- en adviescentrum

  Het kennis- en adviescentrum vormt de kern van Fenedex. Ons team van accountmanagers staat voortdurend klaar om vragen van leden op het gebied van export en internationaal ondernemen te beantwoorden. Ons team beschikt over de nodige eigen expertise en kan voor specifieke vragen een van de specialisten in ons netwerk inschakelen. Bovendien is het ledennetwerk zelf een belangrijke bron van kennis en ervaring, dat vaak wordt ingezet om tips vanuit de praktijk te geven.

  Lees meer arrow_green_long


  icon_1 Fenedex: Your Export Network

  Een zeer aantrekkelijk voordeel van Fenedex is dat haar leden direct gebruik kunnen maken van de ervaringen van andere leden in een bepaald land of op een specifiek exportgebied.

   

  Fenedex brengt leden met elkaar in contact via:

  • Directe bemiddeling (leden helpen leden);
  • Het online ledennetwerk 'My Export Network';
  • Werkgroepen;
  • Network events.

  Lees meer arrow_green_long


  My Export Network

  'My Export Network' is een online ontmoetings- en discussieplatform voor leden waar zij vragen kunnen stellen, ervaringen uitwisselen, contacten leggen en het laatste nieuws voor hun specifieke interessegebieden kunnen volgen.

  My Export Network is begin 2010 voor leden toegankelijk.

   

  Belangenbehartiging

  Als onafhankelijke vereniging met een groot en representatief ledenbestand worden we in politiek Den Haag gezien als hét gezicht van exporterend Nederland. Onze stem telt dan ook mee bij discussies over bijvoorbeeld exportkredietverzekeringen en andere knelpunten. Een positie waar we ons bewust van zijn en regelmatig gebruik van maken.

  Ook buiten het politieke vlak komen we op voor de belangen van exporteurs en internationaal opererende ondernemingen, bijvoorbeeld in het middelbaar en hoger onderwijs of bij de exportondersteuning op Nederlandse ambassades.

   

  icon_3 Exporttrainingen

  Voor een klantenkring van ruim 4000 ondernemingen verzorgt Fenedex een scala aan exporttrainingen. Zowel op basis van open inschrijving als in company. Voor verschillende opleidingen is het mogelijk om via de Stichting Fenedex Examens een diploma te behalen.

  Per 1 juli 2013 zijn alle trainingen van Fenedex Cedeo-gecertificeerd, hét kwaliteitskeurmerk voor bedrijfsopleidingen.

  Naar exporttrainingen.nl arrow_green_long

   

  icon_4 Juridische ondersteuning

  Zowel leden als niet-leden kunnen bij onze eigen juridische afdeling terecht voor vraagstukken op exportgebied, voor het opstellen van contracten of het beoordelen van juridische documenten. Een internationaal netwerk van juristen ondersteunt de afdeling.

  Onze juridische checklisten bieden een samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten voor ondermeer het opstellen van Algemene Voorwaarden of een contract met een handelsagent.

  Lees meer arrow_green_long

  Exportnieuws

  Fenedex houdt internationaal opererende ondernemers op de hoogte van marktontwikkelingen, regelgeving en achtergrondinformatie via de nieuwsstroom op deze site en Export.nl. Aangesloten leden krijgen à la carte nieuws aangeboden via hun persoonlijke pagina op het ledennet 'My Export Network'.

  icon_6 Vakpublicaties

  Fenedex brengt maandelijks Globe Magazine voor internationaal ondernemen uit met vakartikelen, opinie, nieuws en achtergronden over export en internationaal ondernemen. Daarnaast zijn bij Fenedex verschillende publicaties op het gebied van export en internationaliseren te bestellen, waaronder een tiental checklisten voor de export.

  Lees meer arrow_green_long

  icon_7 Evenementen

  Fenedex organiseert ieder jaar verschillende evenementen, waarvan Trends in Export wellicht de bekendste is. Op dit evenement presenteert Fenedex de resultaten van het gelijknamige onderzoek dat jaarlijks in samenwerking met Atradius onder exporteurs wordt gehouden. Andere evenementen zijn ondermeer het Nationaal Export Event en het Exportbinnendienst Event.

  Lees meer arrow_green_long

  icon_8 Onderzoek

  Naast Trends in Export voert Fenedex kleinere onderzoeken uit die inspelen op de actualiteit. Dankzij onze ledenbasis, die een goede doorsnede van exporterend Nederland is, bieden deze onderzoeken betrouwbare informatie over opinies en trends.

  Lees meer arrow_green_long

  icon_9 Fenedex Member Benefits

  Fenedex Member Benefits zijn diensten en producten voor exporteurs, die we tegen een gereduceerd tarief aan Fenedex-leden kunnen aanbieden. Fenedex werkt voor de Member Benefits samen met gerenommeerde partners. De kortingen kunnen oplopen tot wel 30% ten opzichte van de reguliere prijzen.

  Lees meer arrow_green_long


  Terug naar boven

  • Contact Fenedex

   Signaalrood 60
   2718 SG Zoetermeer (Wijk18)

   Tel: +31 (0)79 346 73 46

   Routebeschrijving

  • Korting voor leden

   button_100procent_korting

   Profiteer als lid van onze kortingen op:

   • Taaltrainingen
   • Persondersteuning
   • Douaneopleidingen
   • Expresszendingen
   • L/C-advies
   • Werving & Selectie
   • Kredietmanagement
   • Reizen & Overnachtingen
   • Bedrijfsinformatie
   • Tolk- & Vertaaldiensten
  • NL Exporteert: Download de app nu

   app screenshot 
    
   Download on the App Store Badge US-UK 135x40
    
   en app rgb wo 45