HomeDossiersExportcontrole

Dossier: Exportcontrole

Let op: opent in een nieuw venster E-mailadres

exportcontrole 100Wilt u militaire goederen of dual-use goederen uitvoeren, dan moet u aan strenge eisen voldoen. Ook voor sanctielanden gelden strenge beperkingen. Door de politieke bewegingen in de wereld veranderen de regels voortdurend.

 

 

Artikelen

25 mei 2014 - Sico van der Meer

In de rij voor Iran

Zakendoen met Iran is al jarenlang ingewikkeld of onmogelijk door strenge internationale sancties. Daar komt mogelijk binnenkort een einde aan. Staan ondernemers straks in de rij om het land te betreden?

Lees meer...

25 mei 2014 - Gert Demmink

Exportvergunningen #5: Afwegingen door CDIU en de Minister

Dit is het vijfde en laatste artikel in een serie over het aanvragen van exportvergunningen voor strategische goederen. In dit artikel ga ik in op het beleidsmatige afwegingskader van het CDIU en de Minister bij het afgeven of weigeren van exportvergunningen.

Lees meer...

8 mei 2014 - Maurits Gorlee

Exportvergunningen #4: Het aanvraag proces

Dit is het vierde artikel in een reeks over het aanvragen van exportvergunningen. Ditmaal ga ik in op het vergunningsproces en de vereisten rondom het voorbereiden en aanvragen van vergunningen.

Lees meer...

8 mei 2014 - A.P. van Breukelen

‘BTI aanvragen. Eenvoudig toch?'

Stel u voor, u gebruikt een verkeerde goederencode en de Douane stelt na ongeveer drie jaar vast dat die code inderdaad niet goed is. U wordt dan mogelijk geconfronteerd met een Uitnodiging Tot Betaling (UTB) voor de douanerechten of u heeft al drie jaar dual-use goederen geexporteerd terwijl u dat zelf niet wist.

Lees meer...

4 april 2014 - Gert Demmink

Exportvergunningen #3: van identificatie tot aanvraag

Dit artikel is het derde artikel in een reeks over het aanvragen van exportvergunningen. In dit artikel ga ik in op een aantal hoofdzaken van het interne complianceprogramma inzake de export van strategische goederen (Militair en Dual-use).

Lees meer...

  Nieuws exportcontrole

  25 juni 2014 - bakermckenzie.com

  EU imposes a ban on imports of Crimean goods

  On 23 June 2014, the EU Council published a decision to prohibit the import into the EU of goods originating from Crimea or Sevastopol. The ban also extends to the direct or indirect provision of financing or financial assistance, as well as insurance and reinsurance services related to these goods.

  Bron...

  5 juni 2014 - fd.nl

  G7 schermt met sancties tegen Rusland

  De leiders van de zeven rijkste industrielanden zitten op 4 en 5 juni in Brussel om de tafel. De G7 houdt sancties tegen Rusland in de aanslag.

  Bron...

  31 mei 2014 - nd.nl

  ‘VS tonen banken hardhandig grenzen’

  BNP Paribas hangt een megaboete van tien miljard dollar boven het hoofd: de bank zou jarenlang de Amerikaanse sancties tegen Iran en andere landen hebben geschonden. ‘De Amerikanen willen duidelijk maken dat niemand buiten de lijntjes mag kleuren.’

  Bron...

  Dossiers

  Compliance

  Exportcontrole

  compliance showcase

  Blijf hier op de hoogte over wijzigingen op het gebied van export control- en sanctieregelgeving.

  open dossier...

  Feiten en ontwikkelingen

  Exportbarometer

  dossier_barometer_liggend

  Een overzicht van alle exportontwikkelingen en verwachtingen voor Nederland.

  open dossier...


  Wat staat u te wachten?

  Douane

  douane vlag 100

  De douaneprocedures in Europa worden voortdurend verbeterd. Wat staat u te wachten en hoe kunt u zich het beste voorbereiden?

  open dossier...

   

      meer dossiers arrow_green_long